התגובה הגליקמית

לאחר אכילת מזון פחמימתי חלה עליה חדה ברמת הסוכר בדם.

עליה זו מווסת כאמור על ידי האינסולין. למזון הפחמימתי שאנו אוכלים ישנה השפעה ישירה על תגובת האינסולין, רמתו וכמותו. לכל מזון פחמימתי יש אינדקס גליקמי שונה. דהיינו, מהירות התפרקות הפחמימה והשלכתה על הפרשת אינסולין.

אנו שואפים לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ככל האפשר כיון שעליה מהירה מדי ברמת הפרשת האינסולין תגרום לתגובות הבאות:

  1. עליה חדה ברמת האינסולין מובילה בסופו של דבר, לירידה חדה ברמת הסוכר בדם תופעה המביאה לתחושת רעב מוקדמת.
  2. עליה חדה ברמת האינסולין מביאה להגברת ליפוגינזה (צבירת תאי שומן).
  3. עליה חדה ברמת האינסולין מביאה להפסקת ליפוליזה (פירוק שומן לצורך הפקת אנרגיה).
  4. תנודות חדות ברמות האינסולין במשך השנים, הנגרמות מתזונה בלתי מאוזנת ומיעוט פעילות גופנית, עלולות להביא להתפרצות מחלת הסוכרת מסוג 2.
  5. מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה הינם לדוגמא : סוכרים פשוטים, מוצרי קמח לבן, מיצים מתוקים וחלק מן הפירות.
  6. מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך הינם לדוגמא: ירקות, קטניות, דגנים מלאים (כגון אורז מלא ועוד..)מוצרי קמח מלא, וחלק מן הפירות