איך להפסיק לזלול ולאכול בכמות מופרזת?

אם גם לך קרה שאכלת בכמות מופרזת בחיים שלך ואתה רוצה ללמוד למה ואיך תוכל להפסיק את זה פעם אחת ולתמיד, כדאי שתקרא את המאמר הזה.

איזה יום בשבוע הכי משמין לדעתך?

מה שעולה לך לראש ישר, שוט!

אם אמרת סופשבוע, כנראה שצדקת.

מחקרים מראים שרוב האנשים מצליחים לשמור על משקל תקין במהלך השבוע ומעלים בעיקר בסופי שבוע.

למה זה קורה?

 משום שרובנו עסוקים במהלך השבוע, עבודה, לימודים, ככה שלא ממש יוצא לנו לאכול כמויות אדירות של אוכל. ואז מגיע הסופשבוע.

אז חלקנו יוצאים בימי חמישי- שישי למסעדות עם חברים, סרטים בבתי קולנוע עם פופקורן מלא בחמאה, פאבים ומועדונים עם מלא אלכוהול וכדומה. ואז מגיע השבת בו אוכלים חמין בבוקר או שרוב היום לא עושים הרבה ומשעמום מנשנשים חטיפים/ שוקולדים וכו’.

הבעיה עם הרגלי הסוף שבוע האלה היא שלא מעט שומן יכול להצטבר בכמה ימים של סופשבוע אחד. בהתאם לרמת הפעילות השבועית שלך והגנטיקה שלך, מספר ארוחות מופרזות שכאלה בסופי שבוע יכולים בקלות להרוס ירידת שומן למרות שאכלת טוב ו”נקי” כל השבוע, ויכולים להרוס דיאטה של שבוע שלם ויותר מכך לגרום לעלייה במשקל אפילו ששמרתם כל השבוע.

אז מה עושים?

כולנו בני אדם וכולנו יכולים “לחטוא” מפעם לפעם. וכבני אדם אנחנו אוהבים לזלול דברים מתוקים/מלוחים מידי פעם.

איך לדעתכם אדם ממוצע מצליח לעלות 12 ק”ג של שומן?

 אז כן, מחקרים מראים שרוב האנשים נוטים לעלות בעיקר במשקל באכילה בסופי שבוע וחגים.

אז האדם הממוצע שמנסה לרדת במשקל מנסה לאכול “נקי” במהלך כל השבוע ואז מגיעים הסופי שבוע והוא מרשה לעצמו לאכול קצת יותר ובכך הוא עולה כ- 200 גרם של שומן ואז לאחר שבוע עוד 200 גרם של שומן והלאה והלאה.

והרוטינה הזו חוזרת על עצמה במהלך כל השנה ובמהלך כל החגים. והרי לפניכם אדם שעלה כ 11-12 ק”ג בשנה. כל זה למרות שאכל 70% מזה מאוכל בריא ו”נקי”.

בגלל זה הרבה אנשים לא מצליחים לרדת במשקל, הם עוקבים אחרי הקלוריות שלהם במהלך השבוע ואז מעלים את הכל חזרה בסופי השבוע. אם יש לך חוסר שליטה ואתה תמשיך לאכול בסופי שבוע אז צר לי לאכזב אותך אבל לא תצליח להשיג גוף חטוב כמו שרצית.

אבל… יש לי חדשות טובות בשבילך!

עדיין יש דרך “לזלול” מבלי להשמין…

אבל לפני, חשוב שתבין שבכל הקשור לירידה או עליה במשקל, מה אתה אוכל לא חשוב כמו כמה אתה אוכל. וזה מוכח, אז כאשר אתה מגיע לארוחת הערב שלך, זה שונה אם הגעת לאחר שאכלת כבר 2000 קלוריות ואז אתה אוכל עוד 2500 קלוריות מאשר אם אכלת רק 1000 קלוריות כשהגעת לארוחת הערב שלך. אז לא משנה כמה “נקי” תאכל, בסופו של דבר זה מסתכם בסך קלורי יומי. ככה שלא משנה אם אתה אוכל כמות מופרזת של אוכל בריא או לא, בשני המקרים מה שיגרום לעליה במשקל זה הכמות הקלורית ולא מה אתה אוכל.

אז הדרך הנכונה והפשוטה היא הגיע לארוחת הערב עם מעט קלוריות ולשמור אותם לארוחת הערב ואז לא עוברים את סך הקלוריות היומית הנדרשת!

איך עוצרים אכילה מופרזת?

זה לא מפתיע שהגורם העיקרי לאכילה מופרזת אצל רוב האנשים מגיע מדיאטות קיצון ואכילה מאוד מוגבלת של מאכלים.

וככל שאתה אוסר על עצמך לאכול מאכלים שאתה אוהב, ככה אתה יותר חושק בהם. וברגע שאתה נכנע להם… שאלוהים יעזור.

במקום זאת יש דרך פשוטה שתוכל ליישם כדי למנוע מצב שכזה. דרך בא תוכל לאכול על בסיס שבועי את המאכלים שאתה אוהב כל עוד תשלוט בכמויות שלהם.

דיאטה גמישה” היא דרך מאוד אפקטיבית לשליטה בהתקפי רעב ואכילה מופרזת.  היא מאפשרת לך להמשיך להנות ממאכלים שאתה אוהב בזמן שאתה ממשיך לחטב את הגוף שלך.

רחוק מהעין- רחוק מהלב

ככל שיש סביבך יותר אוכל, הסיכוי שתאכל גבוה יותר.

הסיבה לכך פשוטה:

ככל שאנשים רואים יותר אוכל, ככה הם יותר חושבים על זה, וככל שהם יותר חושבים על זה, הם אוכלים בתדירות גבוהה יותר ממה שהם בד”כ אוכלים. וכן זה מצריך ממך משמעת עצמית כדי להימנע מאכילה מופרזת ולהגיד לעצמך “לא” פעם אחר פעם עד שבסוף אתה מתחיל להגיד “כן” ו”כן” ו”כן”…

הפתרון לכך פשוט:

תפסיק להקיף את עצמך בסביבה עם מאכלים שקשה לך לעמוד בפיתוי.

אנחנו כבני אדם נוטים להמעיט בערך של כמויות ברגע שהם נהיים גדולים יותר.

מחקרים מראים שככל שאנחנו אוכלים כמות גבוהה יותר ככה אנחנו נוטים להעריך אותו פחות טוב. אם תאכל המבורגר של 200 קלוריות סביר להניח שתסטה קרוב ל 10% מהכמות הקלוריות שלו, תאכל המבורגר של 900 קלוריות וכנראה שתסטה כ-40%! אם אתה רוצה לדעת איך “לאכול לפי האינסטינקטים שלך” ועדיין לשמור על גוף חטוב, אתה צריך לדעת ערכים קלוריים ואת כמות אבות מזון במאכלים שאתה אוכל.

איך להרגיש מלא על כמות קלוריות נמוכה

אנחנו נוטים לאכול את אותה הכמות של אוכל בכל יום.

מה שיגרום לנו להרגיש מלאים זה הכמות אוכל שנאכל ולא הכמות קלוריות שיש בו. ככה שאם אתה מנסה לרדת במשקל, תתרחק ממאכלים עתירים בקלוריות ביחס לכמות הקטנה שבהם כמו שוקולדים, חטיפים, שמנים, גבינות שמנות, בשרים שמנים וכו’.

במקום זאת, תאכל ארוחות גדולות שמכילים כמות נמוכה יותר של קלוריות כמו קטניות, ירקות, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלים בשומן, בשרים דלים בשומן , עוף דל בשומן וכו….

בתוכנית שלי לדוגמא, אתה תתבקש לאכול 2-5 ארוחות ביום שמכילים ארוחות ממקורות בעלי ערך קלורי נמוך אבל הכמות בכל ארוחה גדולה מאוד מה שיגרום לך להרגיש שבע ומלא. דבר שהוא מצוין כאשר אתה במאזן קלורי שלילי ומנסה לחטב את הגוף!

 אל תנשנש בזמן שאתה צופה בטלוויזיה

עובדה: ככל שאנשם צופים יותר בטלוויזיה, ככה הם אוכלים יותר ובכך שוקלים יותר.

אתן לך דוגמא:

אירוע הגמר של המונדיאל! חיכית לזה כ”כ הרבה זמן אז התיישבת עם כל החברה לצפות במשחק. ומי כמוך יודע שאין משחק טוב בלי איזה כמה גרעינים לפצח. אז התחלת לפצח ובמשך 45 דקות בלי לשים לב פיצחת מעל ל 100 גרם של גרעיני אבטיח. רק שתבין, ב100 גרם גרעיני אבטיח יש כ- 570 קלוריות. ואם זה לא מספיק, בטח גם שתית בירה ואכלת עוד לא מעט חטיפים יחד עם זה. ואתה כבר הכנסת מעל 1000 קלוריות לגוף לכן מאוד חשוב לשים לב כשאתה צופה בטלוויזיה, בעיקר בתכנים שמעניינים אותך משום שהדבר הראשוני שתרצה לעשות זה לאכול תוך כדי ובלי לשים לב תחרוג מהסך הקלורי שלך בהרבה.

תתכנן את הארוחות בחכמה

לבשל כל יום מצריך זמן שלא תמיד יש אותו לכן ההמלצה שלי להכין כמות מזון ל3-4 ימים מראש, או אפילו להרבה יותר מכך וחלק להקפיא, ואז תמיד יש האוכל הנכון עבורך, וזה לא מצריך התעסקות יומיומית.

אני בעצמי מכין כל פעם כמויות של חזה עוף, 4-5 ק"ג , חלק מקפיא, כנ"ל בשר רזה, ומכין אחת לשבוע -שבועיים קטניות חלקם במקפיא ואז אני לא כל הזמן סביב הכנת האוכל זה פשוט נוח ותמיד אתה יודע מה אתה אוכל ללא הפתעות, ואפשרי לשמור את ההכנות של המזון לדברים בסיסיים יותר כמו אורז, קינואה, קוסקוס, דברים שלוקח פחות זמן להכין, וירקות לחתוך טרי במקום לכל ארוחה, או מראש לכל היום

פשוט נוח ומועיל!!!

תגרום למאכלים מגרים להיות לא נוחים

ככל שקשה יותר לאכול משהו, נאכל אותו פחות. אנשים שמשתמשים במקלות אכילה בבופה ישקלו פחות מאלו שישתמשו בסכו”ם. אם אנשים צריכים ללכת לשורה אחרת כדי לשלם על ג’אנק פוד, הם יקנו פחות מזה. ככה שבשביל שנאכל פחות מהמאכלים שמגרים אותנו אנחנו חייבים לגרום להם להיות לנו קשים לאכילה.

דברים כמו:

לדחוף את העוגיות למדף הכי גבוה בבית. לקחת את רוב השוקולדים ולסגור אותם במזוודה עם מנעול ולזרוק את המנעול במקום שיהיה קשה להגיע אליו. ככל שהעבודה קשה יותר להגיע למאכלים שאתה אוהב ככה אתה תוותר על התענוג של לאכול אותם.

הכי טוב לא לקנות לבית, לא להכניס אויבים לבית

לאכול את המאכלים ה"אסורים" בחוץ – ארוחת ציט ואז להתענג מהם ולא שיהיו בשוטף בבית.

שים לב כאשר אתה אוכל בחוץ

אירועים חברתיים הם האויב הגדול ביותר של אנשים שמנסים לרדת במשקל.

מחקרים מראים שאנשים אוכלים כ-35% יותר כשהם אוכלים עם אדם נוסף. עכשיו זה לא אומר שאתה צריך להית מנותק חברתית. אתה פשוט אמור להיות מודע יותר לדחפים שלך כשאתה יוצא החוצה ולעקוף אותם במודע.

אם אני אוכל בחוץ אני לא נותן לאחרים להשפיע עלי, אם תכננתי לאכול צ’יט או ארוחה מותרת אז החלטתי את זה עוד לפני שיצאתי וכבר לקחתי את זה בחשבון בטרם עת לפני הציט. אם אני יודע שבאותו היום אכלתי המון אני לא יאכל איזה פיצה. לעומת זאת אם רוב היום לא אכלתי ונשאר לי לא מעט קלוריות ולא אכלתי הרבה זמן פיצה אז תהיה בטוח שאני כן יאכל.

זוהי הסיבה למה אני כ”כ מאמין בדיאטה גמישה משום שזה נותן לך את האפשרות לאכול מאכלים שאתה אוהב בתכנון מראש. היופי הוא שבמהלך היום אתה אוכל בעיקר חלבון וירקות /קטניות והם גורמים לך להיות מספיק שבע ובכך לאפשר לך לאכול את רוב הקלוריות שלך כשאתה באמת רעב- בלילה.

אם תיישמו את האסטרטגיות שנתתי לכם במאמר הזה, תוכלו לפתור את בעיית האכילה פעם אחת ולתמיד.

כל עוד אתם באמת מבינים את החוקים של מאזן אנרגיה לטובתכם ונזהרים ונמנעים מאכילה מופרזת, תוכלו באופן יומי להמשיך ליהנות ממאכלים שאתם אוהבים מבלי לשלם את המחיר של עליה במשקל.